Unohtumaton SM kisaviikonloppu takana

Unohtumaton SM kisaviikonloppu takana

Julkaistu: 19.12.2023


Voi pojat ja tytöt mitkä kisat vietettiin Raksilan hornankattilassa. Vielä ennen jouluun rauhoittumista on kiitoksen aika, eli kiitos kuuluu teille kaikille uimarit, valmentajat, vapaaehtoiset, henkilökunta ja hallinnon väki.

Kun lyhyenradan SM kisoja alettiin suunnittelemaan oli kutkuttava tunne, että kuinka siitä seurana selvitään ja saadaan hieno tapahtuma aikaan. Jo suunnittelu vaiheessa kävi selväksi, että seurassamme on niin paljon kovia ammattilaisia jotka osasivat nostaa esille tärkeät ja kriittiset asiat, että ei ainakaan ammattitaidottomuudesta jää kiinni. Lisäksi saimme Elias Riekin vetämään kisojen suunnittelua ja yhteyksiä Uimaliiton suuntaan, Eliaksen väsymätön työmoraali kantoi kisaviikonlopun Sunnuntai iltaan asti hienosti.

Yhteistyötahojen merkitys kisojen onnistumiselle oli merkittävä, Oulun Kaupungin ja yhteistyökumppanien panos oli tärkeä. Hienoa oli saada Oulun Kaupunki näkyvästi esille kisoissa ja päätöksen tekijöiden osallistuminen tapahtumien kulkuun toi tunteen, että lajillamme on suuri arvostus Oulun Kaupungin strategiassa. Kaupungin päättäjien kanssa käydyissä keskusteluissa meille luvataan mahdollistaa uinnin toteutuminen uuden Raksila hankkeen aikana mahdollisimman hyvin ja rakentaa Suomen suurin sekä upein uinti urheilukeskus Raksilaan.

SM kilpailujen suunnittelu, yhteistyöneuvottelut, palaverit liiton kanssa, toimitsijarekrytointi, vapaaehtoisten kanssa sopiminen ja muut valmistelut sujuivat kivuttomasti suurella yhteisymmärryksellä siitä, että mihin pyritään.

Kisojen rakentaminen käynnistyi ja saapuessani Raksilaan tuli jo ensimmäiset sydämen tykytykset siitä kuinka päätoimisten valmentajat olivat laittaneet sydämensä peliin kisapaikan toteuttamisessa. Kisa allas näytti todella upealta ja väitän ettei näin hienoa kisa allasta ole lyhyenradan kisoissa Suomessa ennen nähty. 

Vapaaehtoisten työpanos on urheiluseuratoiminnassa perusedellytys ja OU:n ympärillä on hienoja ihmisiä, jotka ovat valmiita laittamaan likoon kaiken seuran puolesta. Seuran päätoimisten ja vapaaehtoisten voimilla kisat saatiin käyntiin.

Kisaviikonloppu soljui ilman ongelmia ja kaikkien kova työmoraali tuotti hedelmää. Tekniikka toimi hyvin ja kisajohto onnistui uintien läpiviennissä loistavasti, aikataulussa pysyttiin todella hyvin. 

Oli todella hienoa kuunnella kisojen aikana urheilijoita, valmentajia ja yleisöä, sillä sieltä kuului kiitoksen ja ylistyksen sanoja kisojen olosuhteista ja toteutuksesta. Raksilan hornankattilaan saatiin uintien aikana hieno tunnelma ja varsinkin viestien aikana tunnelma nousi kattoon. Ja lämmittää todella mieltä kun kuulin, että eräs kokenut mies viestijoukkue oli finaaliviestien jälkeen huutanut että ”parhaat tunnelmat ikinä…”

Toimitsijat, teitä kehuttiin ja palaute oli, että tekeminen oli ammattitaitoista sekä näytti yhtenäiseltä että hyvältä. Voimme olla ylpeitä siitä miltä kisatilaisuus näytti myös livelähetyksien kautta.

Eihän mitään tapahtumaa järjestetä ettei kritiikkiäkin tule ja me otimme kaiken kritiikin vastaan avoimin mielin, pyrimme korjaamaan epäkohdat sekä otimme niistä oppia tuleviin tapahtumiin. Häirintäyhdyshenkilötoimintaa toteutettiin koko kisaviikonlopun ajan yhdessä uimaliiton kanssa ja teimme sen myös näkyväksi tapahtumassa, tämä on todella tärkeä osa seuramme arvoja

Ja mehän myös menestyimme ! Uskomatonta kuinka laajalla rintamalla seuramme tuottaa huippu uintia ja kuinka rautaisia valmentajia meillä on. Tunne mikä toistui kisapäivästä toiseen oli ylpeys seuramme uimareiden saavutuksista. Seurapistetaulukko ja palkintotilastot puhuvat puolestaan, eli meillä on käsissämme joukko kultakimpaleita. Hienot yksilösuoritukset nousivat erityisesti esille ja lisäksi kun katsoo tulostaulukkoja niin seuramme uimareita löytyi todella hienoilla suorituksilla listoilta laajalla joukolla.

Tunne mikä toistui kisapäivästä toiseen oli ylpeys meidän valmentajista sekä siitä, että muut seurat hakevat meiltä mallia työstä mitä teette. Palkinto tehdystä valmennustyöstä osoitettiin Ilkka Haipukselle oli todellakin ansaittu ja lisäksi palkinnon osoitus on myös se, että meillä tehdään hyvää valmennus ja kasvatustyötä, eli palkinto oli myös osoitus teille kaikille valmentajille. Käsissämme on todella hieno urheiluseura, jossa työskentelee todella rautaisia ammattilaisia ja työmoraali on kiitettävällä tasolla.

Ilahduttavaa lyhyenradan SM kisoissa oli myös se että saimme reilusti näkyvyyttä Kalevassa, eli lajimme hienoutta saatiin hyvin esille urheilupalstoilla missä palstatila yleensä jää meillä pieneksi. Toimittaja osasi poimia hienosti erilaisia saavutuksia ja tapahtumia lehden sivuille, kiitos siitä Kalevan toimittajalle.

Lopuksi kiitämme teitä kaikkia tapahtumaan osallistuneita siitä panoksesta mitä teille ja uimareille siitä mitä hienoa viihdettä te kaikille tarjositte… KIITOS !

Nyt alkaa olla aika rauhoittua Joulun viettoon ja ensivuoden puolella aletaan jo valmistautumaan pitkänradan kauteen sekä kesällä odottavia arvokilpailuja….

Hyvää Joulua ja alkavaa uuttavuotta 

Toivottaa

Jani Rantasuo

OU:n hallituksen

Puheenjohtaja

Oulun Uinti somessa