Hallitus ja organisaatio

Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu kahdeksi tilivuodeksi valittu puheenjohtaja ja kahdeksi tilivuodeksi valitut 8-12 jäsentä, jotka eivät ole vakinaisessa työsuhteessa seuraan. Hallituksen jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain. Hallitus voi halutessaan kutsua kokouksiinsa ulkopuolisia henkilöitä. Hallitukseen kuulumattomilla henkilöillä on hallituksen kokouksissa puhe- mutta ei äänioikeutta. Hallituksen toimintakausi on sama kuin yhdistyksen tili- ja toimintakausi.

Hallituksen jäsenet

Tuula Nygård, puheenjohtaja, henkilöstö- ja kilpailuvastaava. Vuosien varrella olen toiminut seuran vapaaehtoistehtävissä laidasta laitaan; tällä kertaa hallituksessa ja kilpailuissa toimitsijana. Kolmen kilpauimarin äitinä sydämeni sykkii erityisesti lasten ja nuorten fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistämiselle. Siviilipuolen työni kasvatustieteen alan tutkijana ammentaa näistä samoista teemoista.

Marika Tuomela-Pyykkönen, vastaan sopimushankinnoista, taloudesta ja taitolajeista (taitouinti, uimahyppy) yhdessä Heli Pellikan kanssa. Olen toiminut erilaisissa hallitustehtävissä 20 vuotta, nyt ensimmäistä vuotta Oulun Uinnissa.

Otto Järviö, vastaan yhteisöllisyyden kehittämisestä seurassa. Aktiivisena OU:n jäsenenä muutaman vuoden ja hallituksessa mukana keväästä 2022. Päivätyökseni puuhastelen ohjelmistorobotiikan parissa ja töiden jälkeen aikani kuluu luonnollisesti uimahallilla kahden uimarilapsen kanssa.

Heli Pellikka, vastaan hallituksen sisällä taloudesta, sopimushallinnasta ja taitolajeista (taitouinti, uimahyppy) yhdessä Marikan kanssa. Olen itse harrastanut kilpauintia teini-ikään asti ja toiminut aikanaan myös lasten uimakouluryhmien valmentajan. Tällä hetkellä kannustan vanhempana altaanreunalta ja tuen OU:n toimintaa hallitustyöskentelyn kautta.

Toni Väyrynen, vastaan hallituksessa markkinoinnista, varainhankinnasta ja viestinnästä. Olen seurannut OU:n toimintaa vuodesta 2014 kun omat pojat aloittivat uimakoulussa ja jatkavat edelleen kilpauimareina. Toimin yrittäjänä kuntosali- ja valmennusalan yrityksessäni Valmennuskeskus Voimalassa, joten myös yrittäjyyden kautta urheilu ja hyvinvointi on lähellä sydäntäni.

Mia Kurvinen, vastaan kilpa- ja harrastetoiminnasta yhdessä Petrin ja Mariannen kanssa. Toiminut aktiivisesti seuran toiminnassa jo usean vuoden ajan lähinnä kilpailuiden toimitsijatehtävissä ja keväästä 2022 hallituksessa. Raksilan uimahalli on tullut tutuksi aikanaan omien harrastusten myötä ja vuosia tuli vietettyä kilpauinnin, valmentamisen sekä vesipallon parissa. Paluu uimahallille kannustajan roolissa oli luontevaa kahden kilpauimarin myötä.

Jani Rantasuo, vastaan yhteisöllisyydestä yhdessä Oton kanssa. Pitkään uinnin parissa olen ollut poikieni uintiharrastuksen kautta. Polkumme Oulun uintiin tuli Oulun Lohien suunnalta muutamia vuosia sitten.  Toimitsijatehtävissä olen ollut yli kymmenkunta vuotta ja nyt Oulun uinnin hallituksessa keväästä 2022. Leipätyössä olen FinnHems lääkärihelikopterissa ensihoitajana.

Petteri Viramo, varapuheenjohtaja. Yhdessä Tuulan ja Jukan kanssa vastaamme seuran henkilöstöasioista. Itselläni ei ole uintitaustaa, mutta tyttäreni uintiharrastus toi minut hyvään seuraan pian 10 v sitten. Ammatiltani olen geriatri eli vanhuslääkäri ja kisoissakin aika usein ensiapuhommista minut löytää.

Jukka Pietarila, sihteeri. Vastaan henkilöstöasioista yhdessä Tuulan ja Petterin kanssa. Oulun Uinti on tullut vuosien aikana tutuksi poikani uintiharrastuksen myötä. Työkseni toimin Metsähallituksessa kiinteistöasiantuntijana.

Marianne Riekki, toimin yhdenvertaisuusvastaavana sekä vastaan Miian kanssa yhdessä harrasteryhmätoiminnasta. Oulun Uinnin jäsen olen ollut lasten uimakoulu- ja kilpauintiharrastuksen myötä kohta kymmenen vuoden ajan ja muutaman vuoden ajan olen viihtynyt oman seuran kilpailuissa toimitsijatehtävissä sekä nyt ensimmäistä vuotta Oulun Uinnin hallituksessa. Lisäksi olen itsekin innostunut viime vuosina harrastelijauimariksi ja erityisen mieluista on pulahtaa altaaseen aina ajan antaessa myöten.

Petri Ollonen, vastaan OU:n hallituksessa kilpatoiminnasta yhdessä Mian kanssa. Tyttäreni on edustanut Oulun Uintia neljä vuotta, joiden aikana olen ollut mukana aktiivisena vanhempana erilaisissa  toimitsijatehtävissä seuran järjestämissä tapahtumissa. Ammatikseni teen ohjelmistosuunnittelijan töitä ja vapaa-ajallani toimin lasten ja nuorten parissa urheiluvalmentajana.

Hallituksen yhteinen sähköposti on hallitus[at]oulunuinti.fi

 

Varsinaiset kokoukset

Ylin päättävä elin on yhdistyksen varsinaiset kokoukset. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen vuosikokous pidetään syys-joulukuussa ja kevätkokous tammi-toukokuussa hallituksen määräämänä päivänä. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä yksi ääni.

Vuosikokouksessa esitetään hallituksen laatima vuosikertomus ja tilinpäätös sekä toiminnan- tai tilintarkastajien antama lausunto. Lisäksi päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille sekä muut sääntöjen määräämät asiat.

Kevätkokouksessa vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä valitaan joka toinen vuosi hallituksen puheenjohtaja ja vuosittain muut jäsenet erovuoroisten tilalle sekä muut sääntöjen määräämät asiat.

Oulun Uinti somessa